Analýza voleb do Evropského parlamentu v roce 2004 v Polsku - Komárková, Helena (2008)
Předmětem této práce je analýza polských voleb do EP z hlediska teorie voleb druhého řádu. Primárně se zaměřuje na polskou politickou scénu a příčiny dosažených volebních výsledků Zvláštní pozornost je věnována postavení polských politických stran v těchto volbách, vyrovnání se s novou sférou působnosti a analýze jejich programů z hlediska zapojení evropské otázky. Závěrečná část pak hodnotí naplnění jednotlivých charakteristických znaků voleb druhého řádu v polské případě.