Specifické nástroje východního rozšíření cíle a jejich plnění - Karlová, Eva (2008)
Předmětem této práce je shrnutí hlavních nástrojů východního rozšíření a zhodnocení jejich působení pomocí analytického pohledu na plnění jejich cílů. Jednotlivé nástroje jsou zde děleny podle svého zaměření nikoli podle časového hlediska. Kromě nástrojů východního rozšíření se autorka zabývá také klasickou metodou rozšiřování a asociačními dohodami, které se staly základem pro podobu nástrojů budoucích.