Hudební kinetika v canzonách a sonátách 17. století: Frescobaldi - Berardi - Corelli. - Odehnal, Karel (2007)
Hlavním cílem práce je hudební kinetika a její odraz v sólových canzonách a sonátách 17. století v Itálii. Tématem první části je terminologie hudební kinetiky, její základní pojmy a definice a praktické užívání v kontextu hudební skladby. Druhá část se zaměřuje na analýzu Canzony terza detta la Lucchesina Girolama Frescobaldiho, Canzony quarta Angela Berardiho a Sonáty op. 5 č. 4 F dur Arcangela Corelliho. Analýza se soustřeďuje na hudebně-kinetickou charakteristiku zmíněných skladeb a hledá jevy typické v kinetice této hudební formy a období.