Supervize / intervize jako prevence syndromu vyhoření - Neumannová, Michaela (2008)
Cílem bakalářské práce zkoumající vlivy supervize / intervize na syndrom vyhoření ve Sdružení Linka bezpečí je prověřit, zda jsou supervizní procesy v dané organizaci prevencí syndromu vyhoření, jaké faktory ve sdružení facilitují rozvoj syndromu vyhoření a zda klima organizace SLB supervizi podporuje. Teoretická část textu se věnuje bližšímu objasnění pojmů syndrom vyhoření a supervize. Důležité je následné uvedení čtenáře do kontextu Sdružení Linka bezpečí, které je nutné pro porozumění základním vztahům ovlivňujícím klima ve sdružení. Výzkum vlivů supervize / intervize na syndrom vyhoření ve SLB proběhl v říjnu 2007. Design výzkumu je kvantitativní. Výzkumným nástrojem je samoobslužný dotazník vlastní konstrukce, kombinovaný s Inventářem projevů syndromu vyhoření manželů Tošnerových. Distribuce a sběr dotazníku proběhly elektronickou cestou. K analýze dat byl využit počítač. Výzkum ve SLB nepřinesl žádná převratná zjištění. Naznačil však, že souvislosti mezi mírou syndromu vyhoření .