Výkonová motivace jako jeden z predikátorů úspěchu ve výběrovém řízení - Matoušková, Markéta (2007)
Diplomová práce se zabývá tématy výkonové motivace, úzkosti a jejich vztahu k úspěšnosti ve výběrovém řízení. V teoretické části jsou předloženy základní teoretické poznatky o motivaci, výkonové motivaci a úzkosti. V této části také charakterizuji jednotlivé typy výběrových řízení. Výzkumná část se zabývá ověřením vztahu výkonové motivace, úzkosti a úspěšnosti ve výběrovém řízení a rolí dalších proměnných.