Vliv sebepojetí jedince na preferenci značky - Čermáková, Karolína (2007)
Předmětem bakalářské práce je značka a její možné souvislosti se sebepojetím jedince. V první části práce se zabývám vymezením pojmu „značka“ a jejím postavením v marketingu. Další kapitoly jsou pak zaměřeny na psychologické přístupy ke značce a na vztah značky a osobnosti spotřebitele. V druhé části práce se soustředím především na vymezení pojmů sebepojetí a reálné a ideální já. V části poslední je pak popsán samotný výzkum práce. Exploračním výzkumem se zde snažím odpovědět na otázku, zda sebepojetí souvisí s preferencí určité značky a pokud ano, zda tato preference odpovídá spíše našemu reálnému nebo idálnímu já.. Ve výsledcích a diskuzi práce jsou uvedeny doporučení a návrhy na další výzkumy.