Evropský zatýkací rozkaz - Zichová, Renata, 1982- (2007)
Tématem práce je evropský zatýkací rozkaz, který do evropského práva pronikl prostřednictvím Rámcového rozhodnutí Rady z 13. června 2002 o evropském zatýkacím rozkazu a postupech předávání mezi jednotlivými členskými státy. Jde o jeden z nástrojů mezinárodní spolupráce, který se do značné míry dotýká státní suverenity, což je pro většinu států citlivá otázka, proto se této problematice práce také stručně věnuje.