Ochrana spotřebitele v soukromém právu - Selucká, Markéta, 1971- (2007)
Disertační práce se zabývá ochranou spotřebitele v soukromém právu ČR. Klade si za cíl odpovědět na otázku, jakým způsobem je spotřebitel chráněn v právním řádu ČR a jak tato ochrana koresponduje s implementovanými normami Evropských společenství, případně s judikaturou Evropského soudního dvora. Kolizi norem ČR a práva ES se pak snaží řešit návrhy de lege ferenda tak, aby právní úprava byla v souladu s účelem a obsahem prováděných směrnic.