Zánik závazků dohodou v občanském a obchodním právu - Handlar, Jiří, 1975- (2007)
Předmetem disertační práce je hlubší zpracování problematiky dohod působících zánik závazků s využitím aktuálních poznatků právní vědy, a v tomto rámci zejména pojmenování a systematické zařazení jednotlivých typů dohod působících zánik závazků. Práce vymezuje základní předpoklad těchto dohod (se zvláštním důrazem na otázku formy) a právních následků. Zvýšený důraz je kladen na otázky, které jsou v praxi sporné či neřešené.