Pravidelné mnohostěny jako prostředek utváření prostorové představivosti - Svobodová, Veronika, 1980- (2007)
Disertační práce hodnotí úroveň prostorové představivosti u studentů osmiletých gymnázií a nabízí alternativu, jak vyučovat tuto problematiku pomocí pravidelných mnohostěnů. Teoretické části jsou doplněny historickými souvislostmi, komentovanými důkazy a příkladovým materiálem. Přínosem práce je kromě originální formy zpracování také původní rozbor některých historických důkazů, důkaz existence právě 15 polopravidelných mnohostěnů pomocí konstrukcí sítí a bohD imaginationatá obrazová dokumentace jak samotných mnohostěnů, tak studentských prací.