Počítačem podporovaná výuka zobrazovacích metod - Moser, Miroslav, 1983- (2007)
Rigorózní práce "Počítačem podporovaná výuka zobrazovacích metod" se zabývá vytvořením výukového software, který didakticky prezentuje Mongeovu zobrazovací metodu. Stěžejní částí této práce je CD s výukovým programem Mongeovy promítací metody, obsahující základy této metody, řešení základních úloh polohových a metrických, konstrukce základních těles a jejich řezů a fokální vlastnosti kuželoseček. Výukový program zahrnuje množství příkladů, které může uživatel řešit přímo v programu a jejich vzorové řešení je možno procházet krok po kroku, 3D modely a možnost tisku doprovodných textů, zadání i řešení jednotlivých příkladů. Přínosem je komplexní zpracování výukového programu pro potřeby deskriptivní geometrie.