Sport and race - Roušalová, Lenka (2007)
Anotace Roušalová Lenka: Sport a Rasa. Diplomová práce. Brno: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií. 2007. 57 s. Tématem této diplomové práce je Sport a Rasa. Hlavním cílem je popsat téma této práce, popsat vztah mezi sportem a rasou, poukázat a upozornit na některá specifika takového rozsahu. Vyhledává různé druhy zdrojů na toto téma, nové přístupy odlišných autorů. Tuto problematiku dává k dispozici v uceleném podání. Klíčová slova: rasa, sportovci, prostředí, sport, biologie, lidstvo, běžci, svaly, věda, historie, rasismus.