Účinek nového platinového cytostatika LA-12 na stabilitu a aktivitu proteinu p53 v lidských nádorových buňkách - Hajdušková, Eva (2007)
Tato práce se zabývá vlivem platinových cytostatik (cisplatiny, karboplatiny, oxaliplatiny a LA-12) na expersi, stabilitu a aktivitu nádorového supresoru p53 a na signální dráhy související s tímto transkripčním faktorem u lidských nádorových buněk nesoucích mutovaný i nemutovaný protein p53. Dále je zkoumán vliv těchto cytostatik na apoptózu a buněčný cyklus.