Mechanism of Water Resources Allocation in the Czech Republic : analysis and assessment - Menšíková, Michaela (2007)
Vodní zdroje jsou klíčové pro ekonomický rozvoj. Cílem této dizertační práce je analýza alokace vodních zdrojů v České Republice, Práce popisuje institucionální rámec spolu se zájmovými skupinami v alokaci vodních zdrojů. Alokační mechanismus vody v České Republice je založen čistě na administrativních a technických opatřeních s minimálním zapojením zájmových skupin. Manipulace s vodními zdroji je převážně regulována ministerstvem zemědělství. V českém systému existuje potenciál pro zapojení pravidel k užití vody z jiných alternativních přístupů.