Comparative proteomic analysis of Francisella tularensis subspecies and characterization of unique proteins by mass spectrometry - Hubálek, Martin, 1976- (2007)
Předkládaná práce shrnuje výsledky proteomických studií patogenní bakterie Francisella tularensis s cílem; i) sledovat změny na úrovni proteomu mezi jednotlivými poddruhy této bakterie; ii) aplikace těchto výsledků do experimentů ve výzkumu patogeneze Francisella tularensis a iii) aplikace proteomických technik v bakteriální identifikaci a typizaci. Počáteční experimenty byly zaměřeny na mapování komplexní proteinové směsi celých bakteriálních lyzátů pomocí dvoudimensionální elektroforézy (2-DE).