Functional characterization and clasification of haloalkane dehalogenases - Monincová, Marta (2007)
Dizertační práce je zaměřena na funkční charakterizaci a klasifikaci halogenalkandehalogenas (HLD), mikrobiálních enzymů, které štěpí vazbu mezi uhlíkem a halogenem v celé řadě halogenovaných alifatických sloučenin. Pro studium struktury a kinetiky HLD byly použity vybrané biochemické a biofyzikální metody. Klasifikace a strukturně-funkční vztahy byly studovány pomocí metod vícerozměrné statistiky.