Trh práce v Jihomoravském kraji - Palcrová, Šárka, 1979- (2007)
Rigorózní práce se zabývá strukturou zaměstnanosti v Jihomoravském kraji na přelomu osmdesátých a devadesátých let a jejím vývojem až do konce roku 2006. Analytická část práce obsahuje i rozbor vývoje nezaměstnanosti v Jihomoravském kraji s důrazem na odhalení regionálních rozdílů a jejich příčin. Pozornost je také věnována osobám obtížně umístitelným na trhu práce, problematice zaměstnávání cizinců na jižní Moravě a tvorbě volných pracovních míst. Podrobně jsou prezentovány výsledky průzkumu zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k 31.12.2006. Poznatky z průzkumu zaměstnanosti přispěly k formulování závěrů týkajících se pravděpodobného vývoje situace na trhu práce v Jihomoravském kraji.