Využití metody HR-CGH pro molekulárně cytogenetickou charakterizaci nádorů mozku - Nečesalová, Eva (2007)
Předkládaná disertační práce se zabývá možnostmi využití komparativní genomové hybridizace s vysokým rozlišením (HR-CGH) pro detekci genetických markerů u vybraných typů nádorů mozku. Hlavním cílem práce bylo porovnat metodu HR-CGH s klasickou komparativní genomovou hybridizací (CGH), která v dnešní době představuje metodu již běžně používanou pro celogenomový screening nebalancovaných změn. Pro tuto studii byly zvoleny tři rozdílné typy mozkových nádorů - multiformní glioblastom (GBM) u dospělých pacientů, meduloblastom (MBL) u dětí a low-grade astrocytomy (LGA) rovněž u dětí.