Strategický management vysokoškolského sportovního klubu - Kudová, Dagmar (2007)
Tato disertační práce je zaměřena na prostředí vysokoškolských sportovních klubů v ČR. V rámci práce je provedena situační analýza vnějšího prostředí VSK/VŠTJ, identifikace stakeholderů, situační analýza vnitřního prostředí VSK MZLU v Brně, o. s. a jsou formulovány strategie vhodné pro zlepšení činnosti VSK MZLU v Brně, o. s. Součástí práce je vypracování a vyhodnocení dotazníku členů VSK MZLU v Brně a dotazníku určeného předsedům VSK/VŠTJ na Moravě. Při zpracování disertační práce byly použity obecné metody výzkumu, včetně řízeného rozhovoru a dotazníkového šetření. V závěru práce je shrnut přínos pro teorii, a to ověření použitelnosti standardních metod analýz prostředí managementu a odpovědi na stanovené výzkumné otázky.