Struktura kognitivního deficitu u amyotrofické laterální sklerózy - Kulišťák, Petr, 1949- (2007)
Práce se zabývá zhodnocením stavu mozkových kognitivních funkcí u onemocnění motorického neuronu - amyotrofické laterální sklerózy. Jedná se o první souborné pojednání u nás, které přihlíží též k situaci této problematiky ve světě. Shromažďuje všechny aktuálně dostupné dosavadní poznatky a z nich vychází při sledování stavu hypotetického narušení poznávacích funkcí při této chorobě. Nastiňuje také některá možná východiska pro zlepšení péče o jedince s tímto onemocněním a směry, kterými by se mohla ubírat další výzkumná i klinická práce v neuropsychologii, zabývajícího se touto oblastí.