Psychologické souvislosti zdraví podporujícího chování - Slováčková, Zuzana, 1976- (2007)
Naše práce spadá svým zaměřením do oblasti psychologie zdraví, která se snaží poukázat na vzájemnou provázanost fyzické a psychické stránky člověka a na význam prevence pro kvalitní život. Cílem této práce bylo přispět ke komplexnímu pohledu na problematiku chování souvisejícího se zdravím ve skupině současných studentů vysokých škol. Naším záměrem bylo zmapovat aktuální situaci a zjistit, jaký životní styl je vlastní dnešním mladým lidem, zda přistupují ke svému zdraví zodpovědně nebo zda této otázce zatím nevěnují přílišnou pozornost. Směřovali jsme k nalezení vzájemných souvislostí mezi zdravím, zdraví podporujícím chováním a osobnostními charakteristikami.