Finanční a ekonomické analýzy regionálních rozvojových projektů - Halámek, Petr, 1977- (2007)
Disertační práce se zabývá problematikou finančního a ekonomického hodnocení regionálních rozvojových projektů. Teoretická část práce je věnována metodologickému vymezení řízení a hodnocení projektů v oblasti regionálního rozvoje, hlavní pozornost je zaměřena na zpracování analýzy nákladů a výnosů, jako v současnosti nejrozšířenějšího nástroje pro hodnocení rozvojových záměrů. V analytické části práce je hodnocen přístup a kvalita zpracování analýz nákladů a výnosů u projektových návrhů realizovaných s podporou ze strukturálních fondů EU. Výstupy z hodnocení jsou srovnávány s výsledky profesora Floria z let 2003 a 2004. Disertační práce je doplněna návrhem softwarového nástroje eCBA pro standardizované hodnocení investičních projektů v oblasti regionálního rozvoje.