Nové způsoby sterilizace zdravotnického materiálu s přihlédnutím na plazmovou sterilizaci - Chalupová, Lenka, 1983-; Janča, Jan, 1938-; Masarykova univerzita. Katedra fyziky (2007)
Tato práce se zabývá studiem nejnovější poznatků o moderních způsobech sterilizace zdravotnického materiálu, zejména pak o zařízeních, která jsou uvedena pod názvem plazmová sterilizace. V této práci jsem se zaměřila na jednotlivé metody a zdůraznit jejich výhody a rizika.
This thesis deals with the latest findings in new methods of sterilisation of medical materials, especially the equipment that fall within the category called plasma sterilisation. I focused on various methods that are in use, and my aim was to find and stress advantages of each method, as well as its disadvantages.
Vedoucí práce: Jan Janča.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: plazma (fyzika); sterilizace (hygiena); plasma (ionized gases); sterilization; bakalářské práce