Využití protahovacích cvičení u dívek ve věku od 15 do 17 let - Šikulová, Naděžda (2007)
Pomocí zvolené testové baterie pro vyšetření svalů s tendencí ke zkrácení jsme provedli vstupní testování výzkumného souboru rozděleného na experimentální a kontrolní skupinu. Navrhli jsme soubor protahovacích cvičení pro experimentální skupinu. Po výstupním testování obou skupin jsme vyhodnotili efektivitu navržených protahovacích cvičení. Výsledná data jsme porovnali statisticky a graficky.