Floristická studie území východně od Křtin - Sůrová, Vendula, 1983- (2007)
Bakalářská práce na téma ,,Floristická studie území východně od Křtin“ mi byla zadána na Ústavu botaniky a zoologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně v květnu roku 2006. Od tohoto měsíce až do listopadu téhož roku jsem procházela některé části studovaného území. Při tom jsem si zapisovala nalezené druhy rostlin a sbírala exempláře pro dokladový herbář. K určení rostlin mi pomohl Klíč ke květeně České republiky (Kubát 2002). V zimním období 2006 - 2007 jsem se věnovala studiu literatury. S pomocí floristických bibliografií (Futák et Domin 1960 a následujících bibliografií řady Bibliographia botanica Čechoslovaca) jsem si vyhledala články a knihy vztahující se k tomuto území. Nalezené literární údaje jsem použila při zpracování kapitoly ,,Historie botanického výzkumu“ , při zpracování rešerše floristických dat pro studované území a také při popisu přírodních poměrů. Pro lepší orientaci, jaké druhy by se ve studovaném území mohly resp. měly vyskytovat, jsem prováděla exc.