Cizinec v našem lůžkovém zařízení. Teorie kulturně rozdílné a shodné péče - Kalužíková, Vlasta (2007)
Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická, pojednává o historii a kulturních rozdílech romského etnika. Druhá, praktická, se zabývá přístupem zdravotních sester k romskému pacientovi/klientovi a nejčastějšími problémy vyskytujících se při jejich hospitalizaci z pohledu zdravotních sester.