Astmatický pacient a význam edukace - Ždánská, Stanislava, 1983- (2007)
Bakalářská práce se zabývá významem edukace astmatických pacientů. Teoretická část je zaměřena na edukaci a následně na samotnou diagnózu astma bronchiale. Ve výzkumné části je zpracován dotazník, jehož cílem bylo zjistit, jakým způsobem jsou pacienti informováni, zda-li jsou informace dostatečné a poukázat na nejčastější chyby v léčebném režimu.