Tanečně pohybová terapie - Pokorná, Martina (2007)
Naše práce se ohlíží za historickým vývojem tance a pohybové terapie. Tanečně pohybová terapie je prostředek alternativní medicíny, kterou lze velmi účinně využívat při léčbě i prevenci pohybových a psychických negativních stavů. Pojednáváme o základních pojmech, definicích, principech a cílech této terapie. Uvádíme zde její užití v praxi, správné postupy a praktický příklad. Naše práce by měla pomoci k poznání a účinnému využití tanečně pohybové terapii v praxi.