Slovenské a pol'ské frazeologické jednotky obsahujúce názvy zvierat - Valová, Jarmila (2007)
VĂsledkom mojej prĂĄce je demonÂštrĂĄcia zhĂd, rovnako aj rozdielov medzi jazykom poskĂm a slovenskĂm ako jazykmi prĂbuznĂmi a spĂsob, akĂ treba voli pri samotnom preklade frazeologickĂch jednotiek, aby sa zachovala ekvivalencia z hadiska obsahu, ÂštĂlu a estetiky. V mojej prĂĄci som porovnĂĄvala poskĂŠ a slovenskĂŠ frazeologizmy a zistila som, Âže mnohĂŠ z nich sĂş si navzĂĄjom podobnĂŠ a rovnakĂŠ