Spravedlnost v právu - Pyšný, Matouš (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou spravedlnosti v právu, zvláště spravedlností v oblasti trestního práva, která zahrnuje otázky spravedlivé aplikace práva a úvahy o spravedlnosti samotného práva. Se spravedlivou aplikací práva souvisí právo na spravedlivý proces, otázka přiměřenosti trestu, možnost justičních omylů, apod. Cílem práce je poukázat na fakt, že úvahy o spravedlnosti v právu mají stále své opodstatnění, protože spravedlnost je nedílnou součástí práva.