Zapożyczenia z języków obcych w wybranym typie tekstów (tekst fachowy o tematyce medycznej) - Macoszková, Barbara (2007)
Cílem mé práce bylo zjistit rozdíl ve výpůjčkách, které obsahují odborné lékařské články, informační články lékárenských časopisů a články určené pro širokou veřejnost. Práci jsem rozdělila na dvě části. V první části jsem se věnovala teoretickému zařazení výpůjček a ve druhé části vlastní analýze jednotlivých článků