Diagnostika vybraných modelů pádových technik - Reguli, Zdenko, 1973- (2007)
Disertační práce je zaměřená na vytvoření a ověření diagnostického nástroje pro hodnocení vybraných modelů pádových technik. Definovali jsme pojem pádová technika, byla určena její biomechanická struktura. Vytvořili jsme dva ikonicko-symbolické modely pádové techniky a posuzovací škály pomocí metody Delphi. Posuzovací škály byly ověřeny statistickými metodami. Shodu všech pěti expertů na vytvořených modelech pádových technik považujeme za potvrzení konstruktové validity v jejím specifickém smyslu jako zjevné validity (face validity). Shodu všech pěti expertů na konstrukci posuzovacích škál považujeme za potvrzení obsahové validity škál. Pořadí zaznamenaných pádových technik určené součtem správně provedených výběrových charakteristik je u každého experta stejné. Pořadí pádových technik určené součtem správně provedených výběrových charakteristik je u posuzovatelů studentů stejné jako u referenčních expertních hodnot. Vzhledem k vysoké korelaci mezi posuzovateli experty i mezi posuzovat.