Bulharsko-česká mezijazyková homonymie a paronymie (na materiálu substantiv) - Przybylski, Michal, 1981- (2007)
Diplomová práce srovnává bulharské a české lexémy, které mohou snadno způsobit komunikační potíže. Mezijazyková homonymie a paronymie je ve slovanských jazycích zdrojem negativních interferencí a transferů a může mít negativní efekt při studiu nebo překládání cizího jazyka. Stěžejní součástí práce je bulharsko-český slovník podstatných jmen, která jsou mezijazykovými honymy, respektive paronymy.