Český metalový videoklip po roce 2002 - Palák, Viktor, 1982- (2007)
Název této diplomové práce prozrazuje to hlavní o jejím obsahu - text se věnuje "českému metalovému videoklipu po roce 2002", přičemž iniciační rok byl vybrán pro vznik hudební kabelové televize Óčko, která sehrála výraznou roli v "renesanci" českého hudebního klipu. Práce se věnuje textuální analýze metalových klipů (sepjetí s vizuální ikonografií metalových subžánrů apod.) a přibližuje i okolnosti jejich vzniku. Pokouší se o stratifikaci necelých tří stovek klipů vzniklých ve vymezeném období, přičemž nejvýraznější prostor dostávají hojně zastoupené videoklipy využívající živých vystoupení.