Reflexe filmu v brněnském časopise Host (1921-1929) - Kosteasová, Ariana (2007)
Práce se zabývá reflexí filmu v časopise Host, který byl první trvalejší tribunou spisovatelů narozených kolem roku 1900. Nejdůležitějšími osobnostmi pro náš výzkum byli Karel Teige a především levicový kritik Jan Kučera, kteří zde publikovali nejvíce filmových článků. Dále zde byly publikovány příspěvky autorů zahraničních - Jeana Epsteina, Jeana Goudala a André Mauroise. Významné bylo také otištění filmového libreta, jehož autorem byl Čestmír Jeřábek, jeden z prvních, který projevil zájem o kino tímto způsobem. Náš přehled je díky nevelkému množství filmových příspěvků celistvý.