Český filmový průmysl po roce 1989: Příčiny a následky orientace studiového komplexu Barrandov na zahraniční zakázky - Čarnický, Michal (2007)
Práce se zabývá změnami, kterými prošel český filmový průmysl po roce 1989 a vlivem, který na tento vývoj mělo natáčení zahraničních produkcí na území ČR, které dnes tvoří většinu obratu českého filmového průmyslu. Příchod zahraničních produkcí umožnila existence barrandovských ateliérů a naopak barrandovské ateliéry mohly ekonomicky přežít díky těmto investicím. Proměnám Barrandova je v práci věnována značná pozornost. ČR je zatím atraktivní destinací pro zahraniční producenty. Sice se postupně zvyšují ceny, ale s nimi i kvalita filmové infrastruktury a kvalita přicházejících projektů, zdejší podmínky se tak přibližují západním zemím