Postavení věřitele v mezinárodním insolvenčním řízení dle nařízení Rady (ES) č. 1346/2000 - Šnajder, Rudolf (2007)
Téma přeshraničních insolvenčních řízení je zde nazíráno optikou věřitelů. Jsou zde rozebírána jejich práva a povinnosti, konkurzního právo, které se dle nařízení na konkurz aplikuje i aktuální judikatura soudů členských států a ESD.