Dozor a dohled ČNB prostřednictvím nástrojů bankovního auditu - Ugwitz, Daniel (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou bankovního auditu a jeho vztahu k České národní bance. Audit je součástí nástrojů využívaných při provádění dohledu nad bankovním sektorem. Práce se postupně zabývá problematikou České národní banky, auditu a vztahu bankovního auditu a centrální banky. Jsou popsány postupy, nástroje a možnosti bankovního auditu. V práci jsou uvedeny stávající prameny práva. Je upozorněno na nedořešení některých otázek v právní úpravě. A nakonec jsou uvedeny nové možnosti právní úpravy.