La productividad neológica de los elementos prefijales en español - Kučerová, Denisa; Stehlík, Petr, 1971-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2007)
Práce se zabývá předponami, jejich rozdělením, tvořením a použitím. Práce je tématicky rozdělená do dvou částí. První část je teoretická, zabývá se funkcí předpon v procesu tvoření slov. Druhá část je praktická a porovnává možnosti použití vybraných dvojic předpon stejného významu, ale rozdílného původu.
This thesis deals with the use of prefixal elements in Spanish language. The work is divided in two parts. The first part is theoretical; it describes the integrating of prefixal elements in the process of creating words. The second part is practical and studies the differences of productivity of couples of prefixals elements of the same meaning, but different origin.
Vedoucí práce: Petr Stehlík.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007.
Keywords: španělština; předpony a přípony; Spanish language; suffixes and prefixes; bakalářské práce; bachelor's theses