Reflejo de la vida de Isabel Allende en su novela La casa de los espíritus - Kalousová, Jana (2007)
Tato práce se zabývá charakterizací ženské postavy v románu Dům duchů chilské spisovatelky Isabel Allende. Shrnuje její životopis. Soustředí se nejen na hlavní typologii postav, ale také na to, jak se v románu a v postavách odráží životní zkušenosti a prožitky autorky. Práce dále na konkrétních pasážích ilustruje tyto autobiografické prvky.