Britské impérium, jeho střety s carským Ruskem o Afghánistán a Střední Asii - Plšek, Jan; Vlček, Radomír, 1957-; Masarykova univerzita. Historický ústav (2007)
Bakalářská práce popisuje britské a ruské pronikání do Střední Asie a vzájemné střety těchto dvou velmocí. Zkoumaná problematika je zaměřena především na 19. století, během kterého vrcholila britská snaha o kontrolu Afghánistánu spolu s ruským postupem do středoasijských oblastí
The Bachelor diploma describes British and Russian penetration to Central Asia and mutual conflicts of interests of these two Great Powers. The examined issue is concentrated chiefly on 19th century when British pursuit to take control Afghanistan culminated along with Russian advance to Central Asia areas
Vedoucí práce: Radomír Vlček
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses