Los rarámuri un pueblo indígena de México - Gabrielová, Zuzana, 1984-; Valíková, Hana, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2007)
Práce studuje severomexický indiánský kmen Rarámuri, jeho jazyk, historii, životní podmínky, kulturu a aktuální problémy. Speciální pozornost je věnována prožívání a významu Velikonoc v jedné konkrétní komunitě, kde byl prováděn výzkum.
This paper deals with the Rarámuri, an Indian tribe of Northern Mexico, and its language, history, lifestyle, culture and some current issues. Special attention is paid to the celebrations of the Holy Week and their importance for the community where the investigation was carried out.
Vedoucí práce: Hana Valíková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007.
Keywords: Tarahumarové -- Mexiko severní; Indiáni Střední Ameriky -- Mexiko severní; Tarahumara Indians -- Mexico, Northern; Indians of Central America -- Mexico, Northern; bakalářské práce; bachelor's theses