Angeletika - nový posel informační vědy - Bubelová, Ludmila (2007)
Diplomová práce „Angeletika - nový posel informační vědy“ pojednává o teorii zpráv, kterou nastínil profesor Rafael Capurro. Tato teorie se zabývá některými otázkami ohledně představy o zprávě a jejích komponentech, specificky jako prostředek lidské komunikace. Práce nejprve vysvětluje, co je angeletika a čím se zabývá. Také jsou popsány koncepční základy angeletiky, sémantická rovina a samotný vývoj angeletiky. Angeletika je zvažována jako mezioborová teorie, která spojuje dohromady několik jiných věd. Je to jeden z hlavních významů angeletiky, a proto je zde ukázán i tento její aspekt. V práci se přitom mluví hlavně o hermeneutice, jelikož právě z ní Rafael Capurro na začátku vycházel