Natalia Ginzburg e Lessico famigliare - Šuranská, Kateřina (2007)
Předmětem této bakalářské práce nazvané Natalia Ginzburg e Lessico famigliare je život a dílo jedné z největších italských spisovatelek dvacátého století. Zaměříme se především na její nejznámější knihu Lessico famigliare. Představíme děj, postavy, vypravěče a mluvu rodiny Levi, která činí knihu výjimečnou