Uvedení nového výrobku na kosmetický trh - Kozáková, Iveta (2007)
Předmětem bakalářské práce „Uvedení nového výrobku na kosmetický trh“ je analýza uvedení nové produktové řady Johnson’s Holiday Skin společnosti Johnson & Johnson na český trh a vyvození doporučení pro rok následující. V první části jsou zpracována teoretická východiska pro tvorbu marketingového mixu, tj. jednotlivé metody využité ke zpracování situační analýzy a podrobné rozebrání základních složek marketingového mixu - tzv. 4 P (produkt, cena, místo a propagace). Ve druhé, praktické části je charakterizován výše zmíněný podnik, analyzován marketingový mix u nové produktové řady a navržená doporučení pro příští rok.