Pohled československého exilového tisku na události v ČSR v letech 1948-1953 - Snížek, Tomáš (2007)
Bakalářská práce pojednává o československé emigraci po roce 1948, jejímu počátku a politickému rozvrstvení. Dále přináší informace o exilovém periodickém tisku a snaží se poskytnout komentář pohledu periodik na důležité vnitrostranické problémy Československa v letech 1948-1953