Oceňování zemědělské půdy - Janeš, Jan (2007)
Cílem diplomové práce je poukázat na problematiku oceňování zemědělské půdy v České republice. Řešena je především otázka oceňování podle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a jeho prováděcí vyhlášky č. 540/2002 Sb. a následné využití této právní úpravy pro účely vymezené některými zvláštními právními předpisy. Postup oceňování podle zákona č. 151/1997 Sb. se označuje jako administrativní a používá se zejména za účelem zjištění ceny majetku pro potřeby veřejné správy.