Some Problems of Inadmissible Applications under the Council Directive 2005/85/EC - Pazderová, Věra (2007)
Předmětem této diplomové práce je analýza čl. 25 Procedurální směrnice (Směrnice Rady 2005/85/ES), který obsahuje důvody, pro které může být žádost o azyl prohlášena za nepřípustnou. Tyto důvody jsou zkoumány ve světle práva být chráněn před refoulement a práva na azyl. Cílem této práce je formulovat doporučení pro členské státy naznačující, zda tyto důvody pro nepřípustnost, které nabízí komunitární právo, mohou být bez obav transponovány, nebo zda-li by naopak mohlo dojít k porušení závazků členských států vyplývajících z mezinárodního a/nebo primárního evropského práva.