Vinařská a vinohradnická legislativa v ČR - historie a současnost - Pavelková, Irena (2007)
Diplomová práce zdůrazňuje základní mezníky při vývoji vinohradnické a vinařské legislativy v ČR. Zaměřuje se především na historické souvislosti, současnou právní úpravu zmiňuje s odkazem na nedávné diplomové práce jiných autorů. Popisuje klíčové okamžiky a události od prvních zmínek o vinařství až po současnost.