Nájem pozemku - Ždímal, Marek (2007)
V práci se zabývám nájmem jako jednou z právních forem užívání pozemku. Nastiňuji problematiku dřívějších tzv. pozemkověprávních užívacích institutů a dočasného užívání. Dotýkám se též přeměny užívacích vztahů k půdě na nájem. Srovnávám občanskoprávní úpravy nájmu platných na našem území nyní i dříve a vymezuji jejich odlišnosti.